Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е възмутена от гаврата

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е възмутена от гаврата
Коментари Харесай

Цвета Караянчева попиля чалгарката, изгаврила се с Вапцаров

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е възмутена от гаврата с чалгата по предсмъртния стих на Никола Вапцаров " Прощално ", който фолкаджийка опошли с сексуален кючек, с цел да стане известна.

" Да, видях какво съставлява парчето и съм възмутена. Не бива да се случва такова нещо с такива светини, каквато е Вапцаров ", съобщи в отговор на Канал 3 Караянчева. " Поезията на Вапцаров е национално благосъстояние и не трябва по този метод да се използва ", сподели шефката на Народното събрание.

Караянчева е патрон на честванията за 170-годишнината от рождението на различен популярен стихотворец и бунтовник, чиято памет почитаме на 2 юни, само че наред с него резервираме минута безмълвие и за всички останали герои на България, какъвто е и поетът Никола Вапцаров. По този мотив Караянчева подари на депутатите и публицистите специфичен юбилеен календар с неговия лик.

За да не забравяме чутовната му смелост, безподобен поетически талант и харизма, съобщи Караянчева при започване на пленарното съвещание. Тя означи, че 2 юни е ден, в който коленичим пред саможертвата на хилядите знайни и незнайни наши съотечественици, пролели кръвта си в битките за национално избавление.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР