Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на
Коментари Харесай

На извънредно заседание депутатите гласуват във вторник кабинета Денков-Габриел

Председателят на Народното събрание Росен Желязков привиква изключително съвещание на парламента на 6 юни 2023 година от 13.00 часа. В дневния ред са включени три точки - избиране на министър-председател, приемане на конструкция на Министерски съвет и избиране на Министерски съвет на Република България, оповестиха от парламентарния пресцентър.

Извънредното съвещание е свикано, откакто президентът Румен Радев пък издаде указа за кабинета „ Денков-Габриел “, който бе публично показан в петък, а през днешния ден ПП-ДБ върнаха втория мандат изпълнен.

Според декларираното от Николай Денков и Мария Габриел хоризонтът на деяние на това държавно управление ще е най-малко 18 месеца, като през първите девет министър председател ще е претендентът на " Продължаваме промяната - Демократична България " – акад. Денков, а през вторите – Габриел.

Към момента поддръжка за бъдещия постоянен кабинет са декларирали ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, а от Движение за права и свободи в петък заявиха, че „ няма да пречат на съставянето му “, само че все още са взели решение само за поддръжка във връзка с Конституционната промяна, само че не и за държавното управление.

„ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ публично оповестиха, че няма да гласоподават за държавното управление „ Денков-Габриел “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР