Председателят на Народното събрание Росен Желязков се срещна с украинския

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков се срещна с украинския
Коментари Харесай

„Всяка подкрепа от България е важна за нас“: Росен Желязков се срещна с Володимир Зеленски

Председателят на Народното събрание Росен Желязков се срещна с украинския президент Володимир Зеленски, оповестиха пратениците на bTV в Киев Десислава Ризова и Петър Джанаваров.

Чути са мощни гърмежи, Русия е нанесла ракетни офанзиви

Желязков и Зеленски имаха и диалог на четири очи, и с пленарни делегации. Това се случи във втория ден на визитата на българската делегация в столицата на Украйна.

„ Благодаря ви сърдечно за всяка поддръжка, която ни осигурявате - и военно техническата, и филантропичната. Всяка поддръжка от България е значима за нас и в никакъв случай няма да я забравим. Вие сами се уверихте по какъв начин живеем с непрекъснатите ракетни офанзиви в града и виждате какъв брой е значимо за нас да осигуряваме съответна отбрана на нашите жители в най-студените месеци от годината, когато фокус на офанзивите е енергийната сигурност на Украйна “, сподели съобщи украинският президент.

Не е ясно тъкмо по кое време се е състояла срещата

„ България дава военна, филантропична и политическа поддръжка на Украйна през цялото време и ще продължи да го прави, колкото е належащо “, удостовери и през днешния ден ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Той добави, че страната ни остро осъжда съветската експанзия в Украйна.

„ България уверено отхвърля безмилостния съветски гнет и разрушенията на главната гражданска инфраструктура на Украйна “, означи той.

Часове преди срещата Киев беше подложен на масиран ракетен обстрел. Българската делегация отпред с Росен Желязков се скри в бомбоубежище. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР