Председателят на Народното събрание Росен Желязков също бе сред официалните

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков също бе сред официалните
Коментари Харесай

Освиркаха Росен Желязков на Шипка

Председателят на Народното събрание Росен Желязков също бе измежду формалните посетители на честванията на националния ни празник - 3 март и 146-ата годишнина от Освобождението на връх Шипка.

Събралото се голям брой обаче посрещна словото на Желязков с освирквания и крясъци " Оставка ".

" Тази земя е знак на устрема за независимост, за единение, и е знак на нашата национална горделивост. Тази земя през днешния ден ни задължава да бъдем мъдри, да надмогнем злободневието на деня, с цел да бъдем почтени за тези, които дадоха живота си, с цел да пребъде България, съобщи ръководителят на Народното събрание.

Желязков уточни, че това е мястото, където България се увенчава с венците на саможертвата на българските опълченци. Тази земя е пропита с кръвта на българските опълченци, на съветските воини, на воините от Сърбия, Черна гора, Украйна, Беларус, уточни Желязков, представен от Дир.бг.

Той сподели, че се навършват 146 години от оня незабравим ден, когато след многовековно османско иго България е освободена. Няма друго място, което по този начин символно да въплъщава националната горделивост, националния блян, жертвоготовността на българите да жертват живота си за освобождението на нашето родно място, от този връх. Този връх висок е, този връх са българските Термопили, този връх почиства срама от челото на България, добави шефът на Народно събрание.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР