Председателят на Народното събрание Росен Желязков не влезе в детайли

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков не влезе в детайли
Коментари Харесай

Росен Желязков настоява за промени в Изборния кодекс след местния вот

Председателят на Народното събрание Росен Желязков не влезе в елементи и рецензии по отношение на изтеклия отчет на ДАНС по отношение на , снимал непозволено хеш кода на машините за гласоподаване, както направиха водача на партията, от която е определен - Бойко Борисов, както и ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Първият съгласно Конституцията общественик в Републиката прикани - след изборите следва да се приказва за съществени промени в Изборния кодекс , които да отстранен подозренията към честността на вота.

Именно Желязков показа пред партиите в Народно събрание въпросният материал, което докара до лавина от реакции , а в последна сметка и до това на днешните локални избори да се гласоподава единствено с хартиени бюлетини. д

" Не очаквайте от мен в този ден да проучвам отчет на ДАНС, която е към Министерски съвет и ангажира изпълнителната власт с дейности по него, а въпреки това ЦИК, която е призвана да дава отговор за организацията и провеждането на изборите. (...) Няма да давам квалификации. (...) На председателският съвет, на който, за жалост, не участваха от ПП/ДБ, бе единствено разискван отчетът, не са били взимани решения, каквото подстрекателство се пробваха да създадат през вчерашния ден ", отговори на въпрос на News.bg Желязков.

Председателят на Народното събрание избягна да влезе в строго политическата тематика, касаеща бъдещето на така наречен " некоалиция ", само че прикани - следва да минат пристрастеностите около изборите и да стартира сериозен диалог по отношение на промени в Изборния кодекс . " Така щото един път насетне тематиката за техническите средства за гласоподаване да бъде изчистена и да не разделя повече. "
 Местни избори 2023 онлайн
Най-много варненци отишли до урните

Избирателната интензивност към 11 ч. в София е 7.9%, в Пловдив - 7.7%

Гласуването само с хартиена бюлетина няма да се отрази върху честността на вота , безапелационен бе още той.

" Не мисля, тъй като гласоподават хора, а не гласоподават средства за гласоподаване. Моралът е в хората, на тях би трябвало да се подсигуряват конституционните 4 правилото за всеобщо, директно, равно и скрито право на гласоподаване. Мисля, че, без значение от средствата, това ще бъде обезпечено ".

Желязков, по традиция след акта по желание, който той реализира в Медицинския лицей " Йорданка Филаретова " в София, разяснява за какво и защо е избрал да гласоподава.

" Гласувах за развиването на града, в който съм роден, града, в който съм избрал да пребивавам и работя. Гласувах за това градът да изпълва със наличие девиза си (Расте само че не старее - бел.ред.), това, което се случва през последните 20 години. Поне две генерации или тези, които са пристигнали в София, не помнят какъв беше градът. Градът нямаше транспортна, инженерна инфраструктура, система за обработка на битовите боклуци. Градът не изпълваше девиза си ", съобщи той и насочи специфични благодарности към досегашния дълготраен кмет на столичния град Йорданка Фандъкова.
 Христо Иванов заприказва за отваряне на Изборния кодекс
Христо Иванов заприказва за отваряне на Изборния кодекс

Срещу машинното гласоподаване е водена дълга и неуморима война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР