Председателят на Народното събрание (НС) Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева

...
Председателят на Народното събрание (НС) Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева за решението на парламента в Скопие: Исторически момент

Председателят на Народното събрание (НС) Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила поздрави своя македонски сътрудник Талат Джафери във връзка утвърждението на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни от Народното събрание на Македония, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание.

Ратифицирането на документа е историческа стъпка, с която се удостоверява волята на нашите две страни да продължат напъните си за създаване на съвременни, добросъседски връзки, учредени на европейските полезности, отбелязва в писмото си Цвета Караянчева. Тя показва своята убеденост, че договорът ще даде подтик за развиване на съдействието и другарството сред България и Македония във всички области.

В писмото до своя македонски сътрудник Цвета Караянчева напомня, че на 27 юли 2017 година Народното събрание одобри единомислещо декларация в поддръжка на подписването на контракта и по този метод удостовери необятния политически консенсус и безапелационното предпочитание за отваряне на нова страница в връзките сред двете страни. България ще продължи да поддържа напъните на Македония за интеграция в Европейския съюз и НАТО, отбелязва тя и показва, че главен приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, което страната ни пое преди дни, е интеграцията на страните от Западните Балкани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР