Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на
Коментари Харесай

Председателят на НС свиква извънредно заседание заради ескалацията около Украйна

Председателят на Народното събрание Никола Минчев привиква изключително съвещание на Народното събрание поради обстановката към Украйна - то ще се състои на 26 януари 2022 година от 15:30 часа, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание.

В дневния ред е включено чуване на министър-председателя, министъра на защитата, министъра на външните работи, както и на ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване. Уточнява се, че решението за изключително съвещание е взето " по отношение на спора Русия-Украйна, напрежението НАТО-Руска федерация и ролята на България в процеса на взимане на решения в НАТО по тематиките, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България ".

Искането за изключително съвещание е импортирано на 24 януари 2022 година от 59 народни представители от ПГ на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили.
 ГЕРБ желаят изключително съвещание на Народно събрание поради натовските войски
ГЕРБ желаят изключително съвещание на Народно събрание поради натовските войски

Борисов се притеснява: Дрънкат се оръжия на границата ни

Припомняме, по-рано през днешния ден от ГЕРБ показаха неразбиране, че информацията за разширение на военното наличие на НАТО в Източна Европа идва от задгранични медии, само че не и от българските институции.

От Народното събрание показват, че ръководителят " е решил да насрочи съвещанието за сряда от 15.30 ч., с цел да може да бъде показана цялостна информация по поставените въпроси ".

На 25 януари по тематиките Русия-Украйна, НАТО-Русия и укрепването на източния фланг на Алианса ще заседава Съветът по сигурността към Министерския съвет , а на 26 януари те ще бъдат разисквани на съвещание на държавното управление .
 Пълна готовност на НАТО в Източна Европа поради Украйна
Пълна готовност на НАТО в Източна Европа поради Украйна

Алиансът е в подготвеност да изпрати още бойни кораби и самолети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР