Председателят на Народното събрание Никола Минчев си е направил тест

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев си е направил тест
Коментари Харесай

Никола Минчев е с COVID-19 след 6-часова среща при президента. Премиерът е под карантина

Председателят на Народното събрание Никола Минчев си е направил тест в понеделник вечер, който е бил позитивен за COVD-19. Малко по-рано той взе участие в Консултативния съвет за национална сигурност при президента. Затова министър-председателят Кирил Петков е подложен под карантина. Това оповестиха във вторник от пресслужбата на Министерския съвет и на Народното събрание.

Началникът на политическия кабинет на премиера Лена Бориславова също присъстваше на срещата и е под карантина.

в закрито помещение в президентството. На нея участваха още и президентът Румен Радев, министърът на финансите Асен Василев, министрите на вътрешните работи и на защитата Бойко Рашков и Стефан Янев, заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова, ръководителите на Държавна организация "Национална сигурност " и на Държавна организация "Разузнаване ".

Присъстваха и депутатите Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи, Тошко Йорданов от "Има подобен народ ", Христо Иванов от "Демократична България “ и Костадин Костадинов от „ Възраждане “. Посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов също участваше.

Според актуалните наредби на здравното министерство Никола Минчев ще бъде под карантина 14 дни. Той ще взе участие в съвещанията на Народното събрание отдалечено, по електронен път, при съблюдаване на признатите от Народното събрание правила, оповестяват от пресцентъра.

Столичната районна здравна ревизия следва да заяви кои от присъстващите на съвета се считат за контактни с Минчев и следва да бъдат сложени също под карантина.

В момента карантината на контактните лица е 10 дни, а за хората с доказан ковид е 14 дни.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Все по-малко и все по-възрастни. 5 обстоятелството за популацията на България  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР