Председателят на Народното събрание Никола Минчев публикува на страницата си

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев публикува на страницата си
Коментари Харесай

Председателят на парламента отговори на критиците, пусна теста с името си

Председателят на Народното събрание Никола Минчев разгласява на страницата си във Facebook целия тест, който излезе позитивен за коронавирс.

Вчера Минчев първо пусна единствено данните, че е позитивен, а това отвори полемика по какъв начин е изработен пробата и дали в действителност е негов, откакто не се вижда името му.

.

Че Никола Минчев е с позитивна проба за ковид стана ясно след Консултативния съвет за национална сигурност при президента в понеделник. В резултат на това всички 28 присъстващи на съвещанието, в това число президентът, министър председателят, министри и ръководители на парламентарни групи, бяха карантинирани. Изключението бе заместникът на Минчев - Кристиан Вигенин, който е преболедувал Covid-19 през миналите три месеца.

 Снимка: Официална страница във Facebook на Никола Минчев

Ето какво написа в актуализирания си пост ръководителят на Народното събрание:

Редактирано в 18:38 (12.01.2021): Поради зародили спекулации (надали последни), че пробата (а) не бил мой; и (б) бил от сутринта на 10.01, ползвам фотография на първа страница от досието - написа, че е на Никола Минчев (знам, че има и други с това име, само че ЕГН няма да публикувам), както и стр. 3, без подгъв при датата - дата на принтиране 12.01, 9:57 ч. Ако на някого му липсват доста печати или други обичайни реквизити, показвам, че това е разпечатка от портала за регистрация на проби в РЗИ, както демонстрира и линкът най-долу на първата страница.

Благодаря на всички, които демонстрираха интерес към моето и на фамилията ми здраве. Добре сме. Тези, които демонстрират нездравословен интерес, най-вече за политически подмятания в собствен интерес, ще оставя без коментар.

Но очевидно дължа информация и естествено ще я дам. Поради голямото количество хора, с които се срещам всеки ден, си върша проби по-често. Такъв си бях направил и в неделя и беше негативен. След съвещанието на КСНС си направих още веднъж тест, който за жал даде позитивен резултат и аз осведомих за това контактните си лица.

Ясно е, че някои хора и най-много опозицията се пробват да извлекат дивиденти от създалата се обстановка. Честно или не, това е ситуацията. Ако се беше случило след пленарен ден в Народно събрание, несъмнено щеше да е същото. Иначе сме добре. Благодаря!



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР