Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се опита да затвори

...
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се опита да затвори
Коментари Харесай

БСП: Главчев се опита да затвори устата на опозицията

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се опита да затвори устата на опозицията. Така зам.-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Весела Лечева разяснява по bTV изгонването на водача на партията Корнелия Нинова от пленарната зала през днешния ден.
Това е трибуната, от която опозицията може да задава въпроси, да чака отговори от ръководещите и там, където всеки е предназначен да приказва. Това е смисълът на демокрацията, уточни Лечева. Няма по какъв начин опозицията да бъде смирена пред явните дефекти и нарушавания, изключително на правовия ред, добави тя.
За думите на Главчев към Нинова, че " няма право да приказва каквото си желае ", Лечева сподели: " А какво да приказваме? Това, което те желаят? Да приказваме по бележките, стенограмите и записките на Цветанов? В последна сметка опозицията е тази, която би трябвало да бъде коректив. Ние сме за европредседателство, което да отбрани националните ползи и дела, казахме, че ще работим дружно с ръководещите, само че няма да замълчим за шест месеца ".
Самият факт, че механизмът за инспекция и съдействие на Европейската комисия продължава и то по време, в което България ще ръководи Съвета на Европа, демонстрира какъв е нашият прогрес. Каквото и да приказват ръководещите, бих споделила, че желаят да замажат и принизят оценките в отчета, сподели още Лечева.
Запитана за предлагането на ГЕРБ за отпадане на отминалостта за закононарушения, осъществени по време на приватизацията, тя уточни, че може да се направи цялостна проверка на прехода. Законопроектът е някаква имитационна активност от страна на ръководещите, " тъй като очевидно ги натиснахме по ахилесовата пета, като казахме, че вотът ще е за корупция и несправяне с нея ".
Нека проследим по какъв начин се разходва голям обществен запас през последните две години, прикани тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР