Председателят на Народната партия в Сърбия Вук Йеремич направи оценката,

...
Председателят на Народната партия в Сърбия Вук Йеремич направи оценката,
Коментари Харесай

Вук Йеремич: Членството на Сърбия в ЕС вече не е реално постижима цел за Белград

Председателят на Народната партия в Сърбия Вук Йеремич направи оценката, че заради настояването на основни страни членки на Европейски Съюз Сърбия да признае независимостта на Косово, участието в евросъюза към този момент не е действително постижима цел за Белград, съобщи организация Бета.

" Затова се разгласяваме за предефиниране на връзките ни с Европейски Съюз, тъй че Сърбия да остане в стопански връзки с Европа, както преди, без да се отклонява от сериозния си народен интерес ", сподели Йеремич за вестник " Политика ".

Той акцентира, че статутът на Косово се дефинира от конституцията на Сърбия и Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, само че че тази позиция сега е застрашена от европейския проект за самостоятелност на Косово, който беше устно признат от сегашните ръководещи в Белград.

Попитан за позицията на неговата партия за участие на Сърбия в НАТО, Йеремич сподели, че Сърбия не би трябвало да става член на алианса, нито " по различен метод да бъде изложена на заплаха да бъде въвлечена във войните на великите сили през 21 век ", написа Българска телеграфна агенция.

" Народната партия е сигурният избор за боен и политически неутралитет на Сърбия на идните избори ", сподели Йеремич.

На 17 декември в Сърбия ще се състоят предварителни парламентарни избори, президентски, регионални във Войводина и локални избори в редица общини.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР