Председателят на Мюнхенската конференция по сигурността и бивш германски дипломат

...
Председателят на Мюнхенската конференция по сигурността и бивш германски дипломат
Коментари Харесай

Над предстоящите избори в Германия витае заплаха от руска намеса

Председателят на Мюнхенската конференция по сигурността и някогашен немски посланик Волфганг Ишингер сподели, че се притеснява от непозната интервенция, най-много съветска, на изборите на 26 септември в Германия, които ще сложат завършек на епохата на канцлерката Ангела Меркел, съобщи Франс прес.
Още по тематиката
" Правителства и парламенти бяха атакувани (чрез кибератаки), което разклати доверието в политическия развой ", сподели в изявление за Агенция Франс Прес Ишингер, някогашен немски дипломат във Вашингтон и Лондон.

" От немския Бундестаг през последните години беше откраднато голямо количество данни, което поражда опасения, че изборите също могат да бъдат манипулирани ", предизвести той.

Долната камара на немския парламент стана обект на огромна хакерска атака през 2015 година През последните години бяха осъществени и други по-малки офанзиви.

" Бих се изненадал, в случай че от съветската страна няма интерес да се подсигурява тези, които приканват за по-строги наказания против Русия, да не завоюват изборите, в случай че това е допустимо ", добави в изявлението Ишингер.

Кандидатът на консерваторите Армин Лашет, водещ любимец на изборите, упрекна Русия, че " подценява полезностите ни " и че е нарушила интернационалното право с анексията на Крим.

Нареждащата се на второ място в социологическите изследвания партия на Зелените и тяхната кандидатка за канцлер Аналена Бербок са още по-крайни. Те слагат под въпрос плана за газопровод " Северен поток 2 ", свързващ Русия с Германия.

Ишингер показа тази седмица пред Европейския парламент отчет за цифровия суверенитет, като прикани Европа да бъде по-добре готова във връзка с отбраната на данните.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР