Председателят на (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев изпрати писмо до

...
Председателят на (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев изпрати писмо до
Коментари Харесай

ПП МИР сезира заместник-председателя на ЕП заради съмнения относно честността на изборите в България

Председателят на (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев изпрати писмо до госпожа Катарина Барли – заместник-председател на Екологичен потенциал с молба европейските институции да извърнат внимание на сериозните нарушавания, които ръководещите от ГЕРБ и Обединени патриоти вършат за замяна на вота на българските жители на идните на 04.04.2021 година парламентарни избори в България. В писмото си до зам.-председателя на Европейския парламент госпожа Барли ръководителят на Политическа партия МИР показва няколко съответни обстоятелства за нарушение на българското законодателство.
„ Уважаема г-жо Барли, обръщам се към Вас с молба за подпомагане и реакция на европейските институции, защото ръководещото болшинство в България с изключение на българските закони и морални правила нарушава и Европейското законодателство, положителните интернационалните практики и етични правила “, написа водачът на партия МИР Симеон Славчев в писмото си до Барли. Според партия МИР посредством използването на наредбата на член 57, алинея 1, т. 33 от Изборния кодекс се основава сериозна колизия сред основополагащи законови нормативни актове в България и директно се нарушава публичният интерес.
 Политическа партия МИР подписа декларация за осъществяване на почтени и свободни избори Политическа партия МИР подписа декларация за осъществяване на почтени и свободни избори
„ За нас от Политическа партия МИР машинното гласоподаване е първата, само че най-решителна стъпка към прекъсването на подмяната на вота на българските гражда...
„ Тази спорна норма от Изборния кодекс дава пълномощието на ЦИК да разпорежда без социална поръчка на „ Информационно обслужване “ АД компютърната обработка и обобщаването на данните от изборните резултати, в това число и от машинното гласоподаване. Тази активност е значима както за достоверността и обективността на изборния резултат, по този начин и за доверието в целия избирателен развой “, написа още в писмото си до Барли ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев.
Партия МИР се стимулират, че посредством възлагане от страна на ЦИК на активността по член 57, алинея 1, т. 33 от Изборния кодекс на „ Информационно обслужване “ АД сдружението ще извърши услуги, против които ще получи заплащане, за което наложително би трябвало да се приложат наредбите на Закона за публичните поръчки в България и ЦИК би трябвало да разпореди тази активност посредством социална поръчка. В своето писмо до зам.-председателя на Екологичен потенциал Славчев акцентира, че императивният темперамент на наредбата на член 57, алинея 1, т. 33 от Изборния кодекс не дава опция на ЦИК да разпорежда тази активност посредством провеждането на социална поръчка, каквато в тази ситуация е нужна, с цел да е транспарантен изборът на реализатор, който ще дефинира крайния избирателен резултат.
„ Уважаема г-жо Барли, използването на наредбата на член 57, алинея 1, т. 33 от Изборния кодекс е в несъгласие и нарушава правните правила на Закон за обществените поръчки в България, регламентиращи реда за възлагането на активността по установяване условията към организацията и технологията на компютърната обработка на данните от гласуването и към издаването на бюлетин с резултати от изборите. Възлагането на услуга на юридическо лице – търговец от страна на страната, в лицето на държавната ЦИК, без да бъдат спазени изискванията и реда на процедурите на Закона за публичните поръчки, основава причина за недействително монополно състояние и директно нарушава наредбите на Закона за защита на конкуренцията “, написа още ръководителят на Политическа партия МИР до госпожа Катарина Барли.
В писмото си до Барли от партия МИР показват, че казусът с директното възлагане на „ Информационно обслужване “ може да се реши по два метода. Първо посредством законодателна самодейност за изменение на наредбата на член 57, алинея 1 т. 33 от Изборния кодекс и второ посредством искане от способените лица и институции, според член 150 от Конституцията на Република България за определяне на противоконституционност на наредбата на член 57, ал.1, т.33 от Изборния кодекс.
 Партия МИР: Комисия за защита на конкуренцията да каже дали Информационно обслужване законно ще обработва изборните резултати Партия МИР: Комисия за защита на конкуренцията да каже дали " Информационно обслужване " законно ще обработва изборните резултати
Според партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) ЦИК е принудена с спорна норма от Изборния кодекс да разпореди пожизнено " Инфо...
„ Тъй като в България няма политическа воля и ръководещото болшинство в лицето на ГЕРБ и Обединени патриоти неведнъж е потвърдило, че погазва българските и европейските закони, както и моралните и етични правила, се обръщаме към Вас, г-жо Барли, за подпомагане Европейският парламент и Европейската комисия да вземат отношение по този извънредно значим проблем. Не решаването на този проблем може да се окаже в основата на голям брой тъжби и непризнаване на изборните резултати от идните извънредно значими за бъдещето на европейска България парламентарни избори. Надявам се на Вашата бърза реакция, посредством която ще допринесете за провеждането на почтени избори в България и ще отбраните върховенството на закона, по този начин както постоянно сте го правила “, приключва своето писмо до Барли ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев. От партия МИР са поискали и персонална среща със зам.-председателя на Европейския парламент госпожа Барли и се чака в идващите дни тя да одобри в европейската институция ръководителят на партията Симеон Славчев, двамата зам.-председатели Георги Кардашев и Владислав Милев и интернационалния секретар на партията Ивайло Манджуков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР