Председателят на Милли Меджлиса на Република Азербайджан проф. д-р Сахиба

...
Председателят на Милли Меджлиса на Република Азербайджан проф. д-р Сахиба
Коментари Харесай

Председателят на парламента на Азербайджан проф.Сахиба Гафарова ще бъде на официално посещение у нас

Председателят на Милли Меджлиса на Република Азербайджан проф. доктор Сахиба Гафарова ще бъде на публично посещаване в България на 12 септември 2023 година Визитата е по покана на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, оповестяват от пресцентъра на Народното събрание.

 

Официалното посещаване ще стартира в 10.00 часа пред Паметника на незнайния войник, където ръководителят на Милли Меджлиса ще постави венец.

 

Срещата на ръководителите на парламентите на България и Азербайджан ще бъде в 10.40 часа в постройката на Народното събрание, пл. „ Народно заседание “ №2. Проф. доктор Сахиба Гафарова ще се подпише в книгата за публични посетители.

 

В 11.00 часа в зала „ Изток “ ще стартират пленарните диалози сред ръководителите на парламентите на България и Азербайджан и народни представители от двете институции.

 

В програмата на формалното посещаване на ръководителя на Милли Меджлиса на Азербайджан у нас са планувани срещи с президента Румен Радев и с министър-председателя акад. Николай Денков.

 

Проф. доктор Сахиба Гафарова и водената от нея делегация ще посетят центъра за Азербайджански език и просвета към Центъра за източни езици и просвета на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР