Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, областният координатор на ГЕРБ-София Тодор

...
Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, областният координатор на ГЕРБ-София Тодор
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Правителството даде 32 млн. лв. за православните храмове

Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, регионалният координатор на ГЕРБ-София Тодор Кръстев и членове на младежката организация в столицата през днешния ден посетиха храма „ Св. Ап. Андрей Първозваний “ в София, на който държавното управление отпусна 588 141 лева за строителни и ремонтни действия по постройката на църквата. По време на визитата младежите от ГЕРБ-София засадиха в двора на храма 10 туи, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

„ 32 млн. лв. са предоставени от 2014 година до през днешния ден от държавните управления на Бойко Борисов за ремонт и създаване на православни храмове. Укрепването на вярата е значим приоритет за българската страна. Важно е да отбележим, че кабинетът постоянно е подкрепял всичките вероизповедания у нас “, съобщи ръководителят на МГЕРБ Георг Георгиев, който е и зам.-министър на външните работи.



„ За страдание, тази черква е станала жертва на безхаберието на тези, които през днешния ден ни подлагат на критика, че раздваме безсистемно пари. Не можем да чакаме нещо друго от хора, които години наред целенасочено потъпкваха знаците на вярата и нейните корени “, разяснява той.



Областният координатор на ГЕРБ-София Тодор Кръстев, който е и кмет на столичния регион „ Сердика “, посочи отличната си взаимна работа с църковните настоятелства на храмовете в региона. „ Църквата „ Св. Ап. Андрей Първозваний “ е монумент на културата. Храмът в действителност е в тежко положение и съм сигурен, че след ремонта крайният резултат ще е доста добър. В двора на църквата има построено и неделно учебно заведение, което дава отлични условия за образование на младежите “, означи Тодор Кръстев.



„ Изключително сме признателни за средствата, които държавното управление отпусна за ремонтни действия по постройката на храма. Имахме голяма потребност от тях. Камбанарията е издигната без колони и без основи и в този момент пропада. Заедно с нея и цялата постройка. Сега с предоставените от кабинета близо 600 000 лева камбанарията ще се събори и преизгради, а останалата част от постройката ще се ускрепи. 1926 година е издигнат този храм в чест на всички починали за родината опълченци, като до ден сегашен остава един от най-живите в страната “, показа отец Стилиян Табаков.



Снимки: Политическа партия ГЕРБ

По думите му от Освобождението до ден сегашен няма друго държавно ръководство, което да е отделило толкоз доста средства за създаване и за ремонт на църкви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР