Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев заяви пред журналисти, че корабът

...
Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев заяви пред журналисти, че корабът
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев очаква да освободят кораба Верила

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев съобщи пред публицисти, че корабът " Верила " на БМФ, к ойто през декември месец бе задържан с  в Ирлания, най-вероятно ще бъде освободен . Коментарът си Домусчиев направи като притежател на компанията, която ръководи кораба, откакто на конференция в Българска телеграфна агенция показа главните цели на КРИБ в АОБР.

" Корабът ще бъде освободен, всичко друго са спекулации. Компанията няма никаква виновност, защото, в случай че компанията имаше виновност, корабът щеше да бъде иззет ", акцентира той.

Домусчиев изясни, че няма нищо необичайно в проблема с кораба " Верила " . Корабите по света всеобщо се търсят от престъпни структури и организации за превозването на опиати по море. Това няма да бъде последният случай, в който се употребява дадена компания от престъпни контингенти , които са арестувани, сподели Домусчиев. Той се надява и че ще се стигне до присъди за хората, качили опиатите на кораба.
 Двама от екипажа на кораба
Двама от екипажа на кораба " Верила " са към момента арестувани

Плененият транспортен съд " Руен " е в териториалните води на Сомалия

Вътрешни инспекции по случая с " Верила " също се вършат. Домусчиев се закани, че ще води каузи за материалните и финансови вреди, нанесени му поради ареста на кораба. Членовете на екипажите се качват със свидетелства за съдимост, само че не може да се откри дали са контактували с престъпни организации, с цел да качат на борда на кораба толкоз огромен размер от наркотични субстанции.

За Кирил Домусчиев е по-притеснителна хванат от сомалийските пирати в Червено море. Пиратите желаят единствено паричен откуп,  водят се диалози за подпомагане от страна на държавното управление, Министерство на външните работи и интернационалните организации и страни. Всичко е оставено в ръцете на договарящия екип със сомалийските пирати.

Моряците са добре и са здрави, има контакт със сомалийските пирати, посочи Домусчиев.

Не е подценена опцията да има въоръжена защита на кораба " Руен ", защото още на идващия ден след пленяването на кораба, е трябвало да има въоръжена защита. " Просто го деляха 12 часа, а зоната, в която го плениха, е зона, в която в никакъв случай не е пленяван транспортен съд ", сподели още Кирил Домусчиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР