Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров и директорът на Специализираната служба

...
Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров и директорът на Специализираната служба
Коментари Харесай

КПКОНПИ ще сътрудничи със Специализираната служба за разследване на Литва

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров и шефът на Специализираната работа за следствие (STT) на Република Литва Зидрунаш Барткуш подписаха Споразумение за съдействие. В документа се планува осъществяване на взаимни съвещания за продан на опит и положителни практики, даване на информация за промени в законодателството, взаимоотношение в региона на предварителна защита на корупцията, както и образования на чиновници, оповестиха от комисията.

Специализираната работа за следствие е основана с решение на държавното управление на Република Литва през 1997 година В обсега на пълномощията на службата попадат следствие на случаи на корупция в обществения бранш и правосъдната система, разбор и предварителна защита на корупционния риск, повишение на информираността на обществото за заканите от корупционни практики.

От март т.г. в STT е основано ново звено за възобновяване на активи. Дейностите му включват определяне на противозаконни активи, обработка на информация от огромни по размер бази данни и активизиране на интернационалното съдействие със сходни структури. Звеното има пълномощия да наблюдава подозрителни банкови транзакции, както и да предотвратява дейности, свързани с укриване или легализиране на имущество, добито от корупционни закононарушения.

До момента КПКОНПИ е подписала Споразумения за професионално съдействие със сходни институции в Италия, Полша, Украйна, Черна гора, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Косово.
КПКОНПИ е член и на Мрежата на органите за предварителна защита на корупцията към Съвета на Европа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР