Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с отнет достъп до

...
Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с отнет достъп до
Коментари Харесай

Отнеха достъпа до класифицирана информация на Цацаров

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с лишен достъп до класифицирана информация. Товa сподели министър председателят Кирил Петков в ефира на ​

Вчера стана ясно, че Цацаров ще подаде оставка като ръководител на Комисията.

Очаква се тя да бъде подадена още идната седмица и от 1 март решението да влезе в действие.

По-рано през днешния ден правосъдният министър Надежда Йорданова разяснява, че оставката на ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров по никакъв метод няма да спре вижданията и използването на промяната на комисията.

Според нея това е кардинален въпрос и той не е обвързван с личността на Цацаров. Тя разяснява декларираното от Цацаров преди съвещанието на Висш съдебен съвет.

Йорданова сподели, че към момента чака да се запознае с претекстовете на оставката.

Министърът разяснява и идният избор за ръководител на Върховен касационен съд.

Съдийското самоуправление е една от висшите полезности от гледна точна на това да имаме самостоятелен съд и без значение правораздаване. Фактът, че претендентът за поста Галина Захарова е подкрепена толкоз мощно от съдийското съсловие демонстрира, че това е позитивен знак и за следващ път демонстрира какъв брой е значимо да поддържаме съдийското самоуправление и да го подсигуряваме, сподели Йорданова. Тя уточни, че чака изчерпателен спор през днешния ден по време на избора.

След това, по време на съвещанието на пленума на Висш съдебен съвет, Йорданова уточни, че този избор е значим за всеки български жител. Тя напомни и значимостта на тълкувателните решения на Върховен касационен съд.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР