Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане

...
Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане
Коментари Харесай

Сотир Цацаров обяви мотивите за оставката си

Председателят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Сотир Цацаров разкри претекстовете за подадената от него оставка. Той направи това пред депутатите от парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията, където е поканен на чуване, съобщи.

" Безкрайните извършения с моето име и безкрайните извършения с това кой е отговорен за всички неуспехи

и неудачи в тази страна просто ми пристигнаха малко допълнително. Всеки човек има достолепие, аз персонално считам, че степента на моето достолепие е до такава степен да приема, че не мога да бъда упрекван за всичко, което някой не е направил. Не съм със съзнанието, че съм непогрешим и че съм направил всичко, което е било в границите на моите служебни отговорности, в това число и като основен прокурор – някогашен, само че и като ръководител на тази комисия ", съобщи Цацаров в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Тома Биков.

Цацаров сподели още: " В продължение на няколко месеца се изляха какви ли не словоизлияния, които бяха свързани с отговорността на 2, 3, 4 имена в тази страна

за всички неудачи, които са се случили. Достатъчно ми беше да чуя, че аз и още един сътрудник сме отговорни защо ли не. Че сме отговорни за това, че България има три мониторингови механизма, че сме отговорни за Шенген “.

Цацаров посочи, че приказва съответно за съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, от който са пристигнали обвиняванията .

"Човек, от който пред министър-председателя Бойко Борисов, аз не съм чул нито една друга имитация, с изключение на репликите "Да, господин министър председател " и "Разбира се, господин министър председател ".

Припомняме, че Сотир Цацаров подава оставката си от поста преди 10 дни. Той разгласи, че ще разгласи претекстовете за решението си за отдръпване от управителния пост в КПКОНПИ.

И заключи: "Всички извършения върху моето име ми идват допълнително .

Казано по различен метод – в случай че аз съм една от аргументите за това нещата да не вървят, корупцията да цъфти и единствено аз съм повода и още един двама души, ок – аз депозирам оставка. Така давам опция на тези, които ме обсипват с рецензии, да покажат какво могат ", изясни още някогашният основен прокурор.

Цацаров изясни, че с изключение на персоналните си претекстове, за оставката му има и професионални:

"Професия ръководител на КПКОНПИ не съществува, както и няма специалност основен прокурор. Аз съм сигурен, че сътрудниците адвокати в тая зала ще го потвърдят. Нито ми е била фантазията да бъда ръководител на КПКОНПИ, нито ще се вкопча в поста. Работил съм като арбитър и основен прокурор и ще се върна към правосъдната власт ".

"В чисто персонален и в чисто професионален проект желая по-нормален живот ", безапелационен беше Цацаров и добави: "Е, щом го желая, за какво да не подам оставка ".

Цацаров разяснява и отнемането на достъпа му до класифицирана информация .

"Подадената от мен оставка е мотив да ми лишават позволява, дружно с още няколко съпътстващи мотиви, свързани с чисто персонални усеща и желания на избрани длъжностни лица ", разгласи още Цацаров. Той беше безапелационен, че оставката му няма нищо общо с отнемането на позволява му до класифицирана информация.



В началото на съвещанието Цацаров обясни

по какъв начин се образуват производствата за спор на ползи и за нелегално добито имущество.

Производствата за спор на ползи се образуват по сигнал. Той може да бъде на всяко физическо лице, стига то да съществува. Законът не разрешава да се работи по анонимни сигнали. Така е и при останалите производства - за сигнал се приема и всяка медийна обява, която съдържа съответен сигнал.

80% от сигналите са за спор на ползи в общинските препоръки, сподели още Цацаров.

Когато не се подаде декларация за имущество или тя се подава със забавяне, тогава се образува и произвеждане за лишаване на нелегално добито имущество.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР