Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране наложи имуществена

...
Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране наложи имуществена
Коментари Харесай

КЕВР глоби Марица Изток 1 за нарушение

Председателят на Комисията за енергийно и водно контролиране наложи имуществена глоба от 10 000 лева на „ ЕЙ И Европейски Съюз – 3С Марица Изток I ” ЕООД за нарушаване на член 4 от Регламент (ЕС) на Европейския парламент и на Съвета по отношение на интегритета и прозрачността на пазара за търговия на едро с сила (REMIT).

Дружеството не е обявило обществено вътрешна информация за непланирана недостижимост на негово оборудване за произвеждане на електрическа енергия, което е било задължено да направи на платформата за издание на вътрешна информация на Българската самостоятелна енергийна борса ЕАД. Случаят е от 18 октомври 2023 година, оповестиха от КЕВР.

Съгласно условията на член 4 от REMIT всички участници на пазара за търговия на едро с сила, регистрирани в Централизирания европейски указател на енергийните пазарни участници, оповестяват обществено, навременно и дейно вътрешна информация, в това число планувани или непланирани прекъсвания на индустриалните си уреди. Целта е информацията да доближи до допустимо най-широк кръг от заинтригувани страни, като по този метод се подсигурява прозрачността на пазара за търговия на едро с сила.

Нарушението на член 4 от Регламент (ЕС) №1227/2011 се глоби по реда на Закона за административните нарушавания и санкции.

Дружеството е приело и не е обжалвало наложената от регулатора глоба.

Това е първата наложена глоба на КЕВР за неспазване на член 4 от REMIT. Комисията работи интензивно по установяването и на други нарушавания на член 4 от Регламента от страна на участници на пазара за търговия на едро с сила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР