Председателят на Комисията по здравеопазване в НС и депутат от

...
Председателят на Комисията по здравеопазване в НС и депутат от
Коментари Харесай

Променят закона, за да се обхванат с лечение и неосигурени бременни жени

Председателят на Комисията по опазване на здравето в Народно събрание и народен представител от " Продължаваме промяната " Антон Тонев изиска промени в Наредба 26 на Министерство на здравеопазването, които да дават права на неосигурените бременни дами. Инициативата си той показа по време на работна среща по тематиката в Народното събрание. Той въпреки всичко призна, че не може неосигурените бременни да се нарекат обезпечени.

Съветникът на министъра на опазването на здравето доктор Таня Андреева уточни, че може да се усили патронажната грижа по две наредби на здравните управляващи посредством домашни визити от сестри и акушерки.
 Здравната вноска за безработните се усилва от 1-ви април
Здравната вноска за безработните се усилва от 1-ви април

Тя ще стане 28,40 лв. на месец.

Д-р Венелин Стойчев регистрира, че делът на здравнонеосигурените дами се усилва, а всеки ден в България се ражда по едно мъртво бебе. Има и по едно бебе, което се ражда от майка, която не е предходна нито един обзор, посочи експертът. Данни на Педиатрията, събрани за 3 година, демонстрират, че при 1/3 от бебетата липсва каквато и да е документи. Така се раждали бебета с инфекции и с потребност от лекуване, което се поема от страната.

По прогнозите средствата за вдишване на лекуването на всички бременни стават 63 млн. лева, като за една майка пакетът е 134 лева Под 3 млн. лева ще са нужни за всички неосигурени дами.
 НЗОК: Само здравноосигурените лица имат право на безвъзмездни медикаменти за Коронавирус
НЗОК: Само здравноосигурените лица имат право на безвъзмездни медикаменти за Коронавирус

Неосигурените лица ще би трябвало да закупуват медикаментите от аптека

Мария Шаркова , юрист по здравно право, посочи, че сега бременни неосигурени дами при затруднения могат да получат лекуване само посредством Спешно поделение. По отношение на клиничните пътеки тя изиска да има и пътека за акушерството, с цел да се лекуват патологиите.

Надежда Секулова от Български хелзинкски комитет даде данни, съгласно които по-малко от половината неосигурени бременни съумяват да получат достъп до медико-социални услуги , по този начин да вземем за пример бременните ги преглеждат, само че не им пускат проучвания, въпреки и НЗОК да ги заплаща.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР