Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и

...
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и
Коментари Харесай

Цветан Цветанов и Роб Джоунс обсъдиха значимостта на Западните Балкани за сигурността на Европа

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна със заместник-директора на Дирекция „ Европа “ в Министерство на вътрешните работи на Англия Роб Джоунс. Това се случи в Лондон, където Цветан Цветанов ще взе участие в кръгла маса на Европейската лидерска мрежа, отдадена на сигурността на Западните Балкани.

Цветанов и Джоунс разискаха значимостта на Западните Балкани за сигурността на Европа. Двамата се сплотиха към мнението, че Европа би трябвало да има мощно и приобщаващо наличие в района, с цел да предотврати политически и ценностен вакуум, от който могат да се възползват трети страни за повишение на своето въздействие.

В рамките на диалога Роб Джоунс означи, че срещата на Берлинския развой за Западните Балкани, която ще се организира в Лондон след две седмици, би могла да реализира триумф като надгради постигнатото на Срещата на върха сред Европейски Съюз и Западните Балкани в София.

„ България е извънредно значим фактор за сигурността в района, изключително като медиатор за усилване на съдействието сред правоохранителните служби на страните-членки и страните от района “, сподели Джоунс.

Той също по този начин акцентира основното и извънредно ползотворно двустранно съдействие сред България и Англия по въпросите на сигурността, в това число и на оперативно равнище, където е построено цялостно доверие.

На собствен ред Цветан Цветанов означи, че България ще продължи да работи за европейската вероятност на района и изключително за съдействието в бранш „ Сигурност “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР