Председателят на Комисията по външна политика в Народното събрание Джема

...
Председателят на Комисията по външна политика в Народното събрание Джема
Коментари Харесай

Джема Грозданова участва в среща на парламентарните групи от ЕНП в Брюксел

Председателят на Комисията по външна политика в Народното събрание Джема Грозданова взе участие в постоянната среща на върха на парламентарните групи от ЕНП в Брюксел. В Европейския парламент представители на националните парламенти обсъждаха способи за справяне с рецесиите, пред които в този момент е изправен Европейският съюз.

Срещата се организира безусловно дни преди България да поеме ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз, а Джема Грозданова очерта общите тематики, по които интензивно ще работи българското председателство:

"Темите, които са на дневен ред сега и ще бъдат и по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, а точно Европейската система за защита, Икономическият и паричен съюз и Брекзит, ще бъдат в основата на дебата за Бъдещето на Европа. И трите тематики изискват политически решения, които ще предопределят посоката на Европейски Съюз - да вършим "по-малко, само че по-ефективно " или да продължим както до в този момент ", сподели Грозданова.

Според нея наклонността е изцяло да се преформатира метода на работа на европейските институции и да се подчертава на по-малко секторни политики: "Доказателство за това е огромната ангажираност на Европейска комисия и Екологичен потенциал с тематиката за Европейския фонд за защита и PESCO - планов механизъм за защита, целящ общ европейски отговор на рецесиите с по- малко разноски. България подписа известието за PESCO, въпросът е ще успеем ли да се включим дейно в този развой. И дали този нов тип интеграция в областта на защитата ще работи в посока обединен Европейски Съюз или ще задълбочи разликите ядро - външна страна и страни в и отвън еврозоната ", сподели още ръководителят на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР