Председателят на Комисията по външна политика на Съвета на Федерацията

...
Председателят на Комисията по външна политика на Съвета на Федерацията
Коментари Харесай

Косачов: Отношенията България-Русия трябва да се развиват по-активно

Председателят на Комисията по външна политика на Съвета на Федерацията на Русия Константин Косачов съобщи, че връзките с България през последните години са интервал на изпуснатите благоприятни условия и прикани за тяхната активизация.

„ Не мога да нарека връзките сред Русия и България изключителни и дейни. Според мен, последните 3-4 години са интервал на изпуснатите благоприятни условия в нашите взаимоотношения... В нещо, или може би даже във всичко политиката на България на съветското направление се дефинира от общата политика на Европейския съюз и НАТО по отношение на Русия “, сподели той по време на среща с българския дипломат в Москва Бойко Коцев.

Според Косачов страните би трябвало да намерят по-големи благоприятни условия, с цел да могат двустранните връзки да се развиват по-активно и по-плодотворно. „ Иска ми се да има по-големи благоприятни условия, с цел да могат двустранните връзки сред Русия и България да се развиват по метода, по който заслужават. Взаимните благосклонности сред двата народа не се нуждаят от коментар. Те, без подозрение, съществуват, само че дейностите на публично равнище малко изостават от публичната нужда “, счита сенаторът.

От своя страна Бойко Коцев напомни, че България сега е ръководител на Съвета на Европейски Съюз и има доста амбициозни цели за този интервал. „ Искаме да обединим всички страни, с цел да осигурим стопански напредък в Европейския съюз, във всяка една от страните-членки “, сподели посланикът.

Той също по този начин заяви, че за началото на април е планувана министерска среща на високо ниво. „ По време на българското председателство страната възобновява разговора ЕС-Русия. Ако не се неистина, на 4 април ще има среща в София... Поканили сме министъра на културата, министъра на естествените запаси, министъра на туризма – там ще се проведат четири-пет министерски срещи “, заяви Коцев. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР