Председателят на комисията по разузнаване на Камарата на представителите Майк

...
Председателят на комисията по разузнаване на Камарата на представителите Майк
Коментари Харесай

Тревога в САЩ: Сериозна заплаха за националната сигурност

Председателят на комисията по разузнаване на Камарата на представителите Майк Търнър даде информация по отношение на „ сериозна опасност за националната сигурност “ разполагаем на всички членове на Конгреса за обзор, заяви Си Ен Ен.

Докато Търнър и Белият дом не оповестяват детайлности за опасността, два източника и американски чиновник са декларирали пред Си Ен Ен, че тя е обвързвана с Русия.

Множество източници, осведомени с разузнаването, характеризират ставащото като „ доста сензитивно “.

Един от източниците, който е видял разследващите данни, удостовери, че „ в действителност това е мощно притеснителен и дестабилизиращ “ съветски потенциал, „ за който неотдавна ни уведомиха “.

Други висши водачи в Конгреса се пробваха да успокоят обществеността. Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън сподели в сряда следобяд, че няма причина за паника.

„ Просто желаеме да сме сигурни, че всички са зад кормилото “, акцентира Джонсън.

„ Междувременно би трябвало да сме внимателни по отношение на евентуалното откриване на източници и способи, които могат да са основни за запазването на набора от благоприятни условия за деяние на Съединени американски щати “, се показва в общо изказване на ръководителя на сенатската комисия по разузнаването Марк Уорнър и заместник-председателя Марко Рубио.

Белият дом също алармира за известно отчаяние от Търнър, че е излязъл обществено с предизвестията преди плануваната среща, която чиновниците по националната сигурност би трябвало да имат с висши законодатели в четвъртък.

Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан сподели на брифинг в сряда, че е „ малко сюрпризиран, че Търнър излезе обществено през днешния ден “, изпреварвайки графика на срещата за четвъртък.

Търнър разяснява в писмото до сътрудниците си от Конгреса, че Комисията по разузнаването на Камарата на представителите е гласувала на 13 февруари да направи избрана информация налична за законодателите за обзор и, че конгресмените имат време да се срещнат с нея сред сряда и петък.

Търнър също по този начин приканва президента на Съединени американски щати Джо Байдън да разсекрети „ цялата информация, обвързвана с тази опасност “.

U.S. House Speaker Mike Turner says all members of Congress have been given access to information about a " serious national security threat "

He asks Biden to " declassify all information so that Congress, the administration, and allies can openly discuss the actions necessary to…
— NEXTA (@nexta_tv)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР