Председателят на Комисията по правосъдие към Сената на САЩ Чък

...
Председателят на Комисията по правосъдие към Сената на САЩ Чък
Коментари Харесай

Демократите и републиканците в САЩ в сблъсък за Кавано

Председателят на Комисията по правораздаване към Сената на Съединени американски щати Чък Грасли съобщи, че отчетът на ФБР не удостоверява обвиняванията в полов тормоз против номинацията на Белия дом за арбитър от Върховния съд, осведоми " Хил ".

 ФБР не потвърди, че Кавано е изнасилил Форд?
ФБР не потвърди, че Кавано е изнасилил Форд?

Това оповестява вестник " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на източници

Вчера вечерта американският вестник " Уолстрийт джърнъл " писа, че няма доказателства в отчета на ФБР , които да удостоверяват отправените от Кристин Форд обвинявания против Брет Кавано пред Комисията по правораздаване към Сената.

 Тръмп
Тръмп " скочи " на демократите поради Кавано

Въпреки че републиканци стопираха избора му в Сената

По-рано през днешния ден Сенатът получи отчета. Грасли разкри, че той не съдържа нещо, което комисията " да не знае ".

" Тези непотвърдени обвинявания недвусмислено и нееднократно бяха отхвърлени от арбитър Кавано, и Комисията по правораздаване и ФБР не можаха да открият някаква трета страна, която да удостовери тези обвинявания ", акцентира Грасли и добави, че няма доказателства.

 Тръмп подреди на ФБР да проверява Брет Кавано
Тръмп подреди на ФБР да проверява Брет Кавано

Гласуването в Сената бе отсрочено със седмица

По-рано през днешния ден президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи в " Туитър ", че обвиняванията на Форд и други две дами против Кавано не са подкрепени с доказателства.

Кристин Блейзи Форд, която първа упрекна Кавано в полов тормоз, приказва пред Комисията по правораздаване към Сената през предходната седмица. Професорът от Университета Пало Алто упреква Кавано в полово посягане, до момента в който са били възпитаници при започване на 80-те години на предишния век. Впоследствие Кавано беше упрекнат и от други две дами - Дебора Рамирес и Джули Суитник.

В същото време демократите разкритикуваха следствието на ФБР като " ненапълно " . Демократите влязоха в конфликт с републиканците след коментара на Грасли от Републиканската партия.

 Разследване на ФБР отсрочва гласуването за Кавано
Разследване на ФБР отсрочва гласуването за Кавано

Номинацията на Тръмп през вчерашния ден дава пояснения по отношение на обвиняванията в принуждение

Лидерът на малцинството в Сената Чък Шумър бързо отхвърли коментара на Грасли и прикани документите да бъдат огласени обществено . Сенатор Даян Фейнстийн от Демократическата партия съобщи, че в отчета липсва най-важната част . Тя счита, че " следствието е ненапълно " и " лимитирано, евентуално от Белия дом ".

Адвокатите на Форд разкритикуваха следствието, защото сътрудниците не са разпитали професора.

Сенатът възнамерява да гласоподава номинацията на Кавано в петък (процедурен вот) и събота (окончателно гласуване). Републиканците имат 51 места в 100-местния Сенат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР