Председателят на комисията по помилванията към президентството Ива Пушкарова е

...
Председателят на комисията по помилванията към президентството Ива Пушкарова е
Коментари Харесай

Комисията по помилванията към президента остана без председател

Председателят на комисията по помилванията към президентството Ива Пушкарова е напуснала поста си, осведоми в. " Сега ". От прессекретариата на президента са удостоверили информацията, само че са отказали детайлности. Към момента не е известно кой ще заеме овакантения пост.

Комисията е спомагателен орган, който има петима членове. За да има кворум за съвещание, в него би трябвало да вземат участие най-малко четирима. На съвещанията се преглеждат молби за опрощение от пандизчии, които след това се рапортуват на вицепрезидента с стимулирано предложение.

По времето на вицепрезидента Маргарита Попова комисията е постановила 2591 отводи и е направила 35 оферти за помилвания, сподели информация на уеб страницата на президентството. Попова е одобрила 25 оферти за опрощение от комисията. Помилваните от вицепрезидента Илияна Йотова от началото на мандата до момента са двама.

Наскоро пълномощията на Йотова да помилва лишените от независимост се обсъждаха обществено, откакто мъжът, който преди 14 години умъртви татко ѝ изиска да бъде опрощение от самата нея в качеството ѝ на вицепремиер. Тя трансферира тематиката към комисията към президентството.

На 21 август 2003 година 74-годишният Илия Стоянов няколко пъти смъртоносно намушква с нож Малин Тодоров, кмет на Сливница и татко на Илияна Йотова, напомня " Нова телевизия ". Ден по-късно мъжът умира в резултат на тежките пострадвания в региона на гърдите и корема. Според очевидци случаят става във влака София-Драгоман след скандал за парцел. В продължение на няколко дни причинителят се укрива, след което е задържан. Година по-късно е наказан на 16 години затвор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР