Председателят на Комисията по отбрана генерал Константин Попов се срещна

...
Председателят на Комисията по отбрана генерал Константин Попов се срещна
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов се срещна с главния изпълнителен директор на Европейската агенция по отбрана

Председателят на Комисията по защита военачалник Константин Попов се срещна с Хорхе Домек, основен изпълнителен шеф на Европейската организация по защита.
Изразена беше висока оценка за дейната роля на Европейската организация по защита по самодейностите, произлизащи от целите на Глобалната тактика на Европейски Съюз за външна политика и сигурност в региона на защитата, оповестиха от Народното събрание.
По мотив предлагането за правилник на Европейската комисия за основаване на Европейска стратегия за индустриално развиване в региона на защитата акцент беше подложен върху нуждата от тласъци и гаранции за присъединяване на дребните и междинните предприятия в планове, които ще бъдат съфинансирани от Европейския фонд за защита. Подчертано беше желанието да се дава опция на повече страни от разнообразни географски райони на Европейския съюз да получават поддръжка от фонда, което би отворило вратите и за български предприятия да се възползват.
Засегнати бяха целите в региона на сигурността и защитата за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Генерал Попов осведоми за парламентарното измерение на Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз в региона на защитата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР