Председателят на Комисията по международните въпроси при Съвета на федерацията

...
Председателят на Комисията по международните въпроси при Съвета на федерацията
Коментари Харесай

Депутат от Москва: Симпатиите между руснаците и българите не се нуждаят от коментар

Председателят на Комисията по интернационалните въпроси при Съвета на федерацията (горната камара на съветския парламент) Константин Косачов изрази мнение, че през последните години връзките с България са интервал на пропуснати благоприятни условия и прикани за тяхната по-голяма активизация, съобщи ТАСС.

"Не мога да нарека връзките сред Русия и България забележителни и дейни. Последните три-четири години, съгласно мен, са интервал на пропуснати благоприятни условия в нашите връзки. В някои сфери, а може би даже и във всички, политиката на България по съветското направление се образува от общата политика на Европейския съюз и на НАТО към Русия ", сподели депутатът през днешния ден на среща с българския дипломат в Русия Бойко Коцев.

Според Косачов двете страни би трябвало да намерят повече благоприятни условия връзките им да се развиват по този начин, както те заслужават. Взаимните благосклонности на двата народа не се нуждаят от коментар. Те абсолютно съществуват, само че дейностите на публично ниво някак изостават от публичния интерес, означи той.

Коцев подсети, че в този момент България ръководи Съвета на Европа и си е сложила доста амбициозни цели за този интервал. "Ние желаеме да обединим всички страни, с цел да подсигуряваме стопански напредък в Европейски Съюз, във всяка страна членка ", сподели посланикът. Той уточни, че при българското председателство се възобновява разговорът ЕС-Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР