Председателят на комисията по информационна политика към Съвета на федерацията

...
Председателят на комисията по информационна политика към Съвета на федерацията
Коментари Харесай

Пушков отговори на Обама, че Русия вече не била суперсила

Председателят на комисията по осведомителна политика към Съвета на федерацията (горната камара на съветския парламент) Алексей Пушков разяснява в профила си в "Туитър " изказването на някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама, че е погрешно Русия да бъде наричана суперсила.

Бившият президент на Съединени американски щати написа в новата си книга, че съгласно него на Русия ѝ липсва мрежа от съдружници и военни бази за статут на суперсила.
Пушков напомни, че Обама назова Русия "регионална мощ ", като съгласно него развиването на събитията в Сирия и Венецуела посочило, че бъркал.

В същото време някогашният президент на Съединени американски щати не съумял да "разкъса съветската стопанска система на късчета ", добави съветският сенатор.

"Всъщност Обама се спъна в Русия. Така че той към момента е сърдит ", заключи той.

По-рано Сергей Цеков, член на комисията по външните работи на Съвета на федерацията, разяснява, че преценката на някогашния президент на Съединени американски щати по отношение на статута на Русия била неправилна.

Според него Русия постоянно е била суперсила, която е имала дребен брой военни бази, защото за разлика от Съединени американски щати тя не била суперсила-страна агресор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР