Председателят на Комисията по бюджет и финанси и депутат от

...
Председателят на Комисията по бюджет и финанси и депутат от
Коментари Харесай

Депутатите се спънаха в актуализацията на бюджета

Председателят на Комисията по бюджет и финанси и народен представител от Има Такъв Народ Любомир Каримански предложи на депутатите бюджетната комисия да организира изключително съвещание през днешния ден и след взимане на дефинитивно решение да осведоми Народно събрание.

Именно на това изключително съвещание на комисията по бюджет и финанси ще да бъдат осведомени депутатите по член 1, параграф 1 от актуализацията на бюджета на ДОО. Само преди два часа Народното събрание се зае да оправя и добавките и макар гласуваното удължение на работното време, се отхвърли и приключи съвещанието си.

Казаното от Каримански провокира реакциите на останалите политически партии. След като приемем ДОО и НЗОК, да забележим какво желаят протестиращите в границите на тази седмица, тъй като другата няма да има парламент. Ако задачата на някои парламентарни групи е да няма актуализация, да излязат и да го кажат, настоя Георги Свиленски.

Извадете тази тел от контакта, тъй като минирате работата на идващото постоянно държавно управление, настоя Тома Биков. В момента вършим първа крачка към финансова рецесия на страната , а отговорни за това са президентът Румен Радев и вие, ядоса се Биков.
 Скандал в Народно събрание за бюджета и каручката на пенсиите
Скандал в Народно събрание за бюджета и каручката на пенсиите

Тома Биков: Няма по какъв начин да подкрепим, откакто ни наричате мафиотска конструкция

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов се заяде с ГЕРБ и съобщи, че са били некадърни, когато са управлявали, само че са некадърни и когато не ръководят.

Ние сме в съпротива и вие сте виновни за кашата, която забъркахте, обърна се Биков към Има Такъв Народ.

Тази шизофрения ще продължава, тъй като всички, които излизат на парламентарната естрада, мислят единствено за изборите на президента Румен Радев. Вземете се в ръце, разпуснете го това нещо, тъй като ще влезем в още по-големи и шизофренични обстановки, от които няма излизане и в идващия парламент, настоя Маноил Манев.

Депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев съобщи, че най-хубавото решение е да се свика изключително съвещание на бюджетна комисия по реда на правилника на Народното събрание. Той настоя за преустановяване на пленарното съвещание, привикване на изключителна бюджетна комисия, взимане на решения и след това - каквото реши залата.
 Минималната пенсия става 370 лева
Минималната пенсия става 370 лева

Увеличението влиза в действие от 1 октомври

Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков също настоя да се приключи пленарното съвещание и да бъде свикано изключително съвещание на Комисията по бюджет и финанси. Да не си играем с хората, господин Каримански. За Ваше положително го споделям, акцентира Чолаков, който и изясни, че гласуваното през вчерашния ден за повишение на пенсиите и е по челата на всички вестници и медии и хората чакат да получат тези пари.

В последна сметка предлагането на Йордан Цонев за преустановяване на пленарното съвещание бе почетено от народните представители със 129 гласа " за " 86 " срещу " и 6 " въздържал се ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР