Председателят на коалицията Иван Атанасов заяви, че партията ще участва

...
Председателят на коалицията Иван Атанасов заяви, че партията ще участва
Коментари Харесай

В Ляв съюз за чиста и свята република на Жан Виденов влизат 4 формации

Председателят на обединението Иван Атанасов съобщи, че партията ще взе участие на идния избор поради неприятния резултат на Българска социалистическа партия на предходните избори
Още по тематиката
Жан Виденов става учредителен секретар на " Ляв съюз за чиста и свята република ", която ще взе участие на идните парламентарни избори.

Коалицията се образува по самодейност на " Лява опция на България " на Иван Атанасов, който ще бъде и ръководител. Четири партии влизат в обединението:
1. " Социалистическа партия Български път " - с ръководител проф. Ангел Димов
2. " Българска прогресивна линия " - с ръководител Красимир Янков
3. " Възраждане на отечеството " - с ръководител Николай Малинов
4. " Партия на българските комунисти " - с водач Иван Пенчев

Виденов е министър-председател на България през 1995 - 1997 година и ръководител на Българската социалистическа партия от декември 1991 до декември 1996 година

Подава оставка от заеманите постове след всеобщи митинги поради хиперинфлацията в страната. Кризата от този момент е наречена на него " Виденова зима ". Понастоящем е учител в пловдивското Европейско висше учебно заведение по стопанска система.

" Задават ни въпроса " Защо в този момент? ". Левицата е разгромена и не е показана в Народното събрание, съответстващо на броя на левите хора в България. Имаме късмет да разбием олигархичния модел на ръководство и публични връзки, който тормози България към този момент 30 години. Смятаме, че има опасност за България - за нейната териториална целокупност и суверенитет поради провокациите, отправени към Русия и влошените връзки с всички прилежащи страни ", съобщи ръководителят Иван Атанасов.

Той добави, че Виденов е " архитектът " на обединението. По думите му политическото съдружие ще се бори за правдивост във всички сфери.

" Ние сме за морал и полезности в политиката и считаме, че със личните си биографии можем да го потвърдим. Ние сме същинска левица и патриоти ", добави Атанасов.

" Да посочиш Бойко Борисов за зложелател не е задоволително, с цел да те сложи в левия набор. Всички недъзи от ръководството на ГЕРБ са визитната картичка на претендиращите да са в левия набор. Не е лява политика унищожаването на леви предприятия, фотография с една козичка, да изведеш парламентарната група от съвещанията на Народното събрание, когато се разяснява концесия за националните благосъстояния. Левите политики се пазят от хора с ляво мислене ", сподели Красимир Янков.

От " Възраждане на отечеството " показаха, че ще наблюдават деликатно външната ни политика с Русия, ще дават отпор на всички порочни дейности и ще се борят за възобновяване на положителните връзки с руснаците.

Иван Пенчев от " Партия на българските комунисти " съобщи, че от април се водят договаряния за основаване на обединението " Ляв съюз за чиста и свята република ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР