Председателят на КНСБ Пламен Димитров заяви, че работещият българин безспорно

...
Председателят на КНСБ Пламен Димитров заяви, че работещият българин безспорно
Коментари Харесай

Председателят на КНСБ: Работещият българин безспорно обеднява

Председателят на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че " работещият българин несъмнено обеднява ".

„ При близо 18% публична инфлация и при 45-50% нараствания на цените на годишна база на главните 20 артикули и услуги, явно е, че българинът обеднява. Нашият опит е да накараме както работодателите, по този начин и хората да изискат дружно да намерят всички вероятни запаси във компаниите и в страната “, изясни Димитров, представен от БГНЕС.

По думите му, с цел да наваксат заплатите покачващата се непрекъснато инфлация, е належащо нарастване от към 20% във всички предприятия и институции.

„ За да могат хората да получат опцията да не изгубят покупателната мощ. Няма по какъв начин да желаяме с 50% да се вдигнат приходите, с цел да се изравнят с цените в магазина, най-малко не незабавно, само че за 2023 година наложително ще би трябвало да се създадат тези спомагателни стъпки “, сподели Пламен Димитров.

От КНСБ упорстват и работното време в България да е както в Европейския съюз - до 52 часа седмично. В момента оптималното време за работа у нас е най-много 56 часа. Друго от настояванията на синдиката е спазването на законодателството и използването на европейските рамки, с които страната ни е обвързана.

„ В предприятията се основават действителни проблеми по метода, по който се регистрира работното време. Тези, които са на сумирано пресмятане ще не престават да имат проблеми в това какъв брой могат да работят оптимално седмично. Всички графици би трябвало да бъдат подредени по този начин, че да е обезпечена 12 часа междудневна отмора, без значение на какви смени работа индивидът и 48 часа междуседмична отмора би трябвало да бъде обезпечена “, посочи Димитров.

Той добави, че има страни в Европейски Съюз, в които публично е въведена 36-часова работна седмица.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР