Председателят на Китайската народна република Си Цзинпин пристигна на тридневно

...
Председателят на Китайската народна република Си Цзинпин пристигна на тридневно
Коментари Харесай

Си Дзинпин и Путин започнаха срещата си с обсъждане на мирния план за Украйна

Председателят на Китайската национална република Си Цзинпин дойде на тридневно държавно посещаване в Русия по покана на президента Владимир Путин. Очакванията са за начало двамата водачи да обсъдят китайския кротичък проект за Украйна. В понеделник Путин и Си ще имат работен обяд, формалните договаряния стартират във вторник.

В понеделнишкия брой официоза " Российская газета " разгласява публикация на ръководителя Си, в която той отделя изключително внимание на двустранните връзки.  " Двете страни водят самостоятелна и независима външна политика и преглеждат връзките сред Русия и Китай като един от основните цели в дипломация ", написа китайският водач. Той визира и тематиката Украйна, като акцентира, че оповестената неотдавна " Позиция на Китай за политическото контролиране на украинската рецесия " оптимално отразява единството на възгледите на интернационалната общественост за превъзмогване на рецесията.

Същевременно в печатния орган на Комунистическата партия на Китай " Женмин жибао " беше оповестена публикация на Владимир Путин, който също подчертава върху двустранните връзки. Освен това подлага на критика политиката на Съединените щати за двойно въздържане на Русия и Китай. Според него НАТО жестоко нарушава правилото за сплотеност на сигурността. Путин дефинира дейностите на Алианса като безотговорни, рискови и способни да подкопаят световната нуклеарна сигурност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР