Председателят на КЕВР Иван Иванов е изпратил писмено изискване до

...
Председателят на КЕВР Иван Иванов е изпратил писмено изискване до
Коментари Харесай

Енергийният регулатор иска обяснения за аварията, оставила без топло столични квартали

Председателят на КЕВР Иван Иванов е изпратил документално условие до " Топлофикация-София " да даде подробна информация за зародилата повреда, оставила на студено 4 столични квартала, оповестиха от енергийният регулатор.

Както към този момент ви информирахме, тази нощ без парно останаха хиляди софиянци в жк " Белите брези ", жк " Стрелбище " и жк " Красно село ", както и абонатите в карето сред бул. ”България ”, ул. ”Славовица ”, ул. ”Луи Айер ”, ул. ”Хенрих Ибсен ” и бул. ”Гоце Делчев ” в жк " Гоце Делчев ". 

От КЕВР упорстват в период до два дни столичното топлофикационно сдружение да осведоми за характера на повредата и дали прекъсването на топлоподаването попада в обсега на повредите по член 39, алинея 1 от Общи условия за продажба на топлинна сила за битови потребности от " Топлофикация София " ЕАД на консуматори в град София (Общите условия). От енергийния регулатор желаят да получат информация и за интервала на спряно топлоподаване - дата, дълготрайност, както и за броя на засегнатите клиенти. От КЕВР се интересуват по каквъв метод са били известени клиентите на " Топлофикация София " ЕАД и дали това е станало според условията на Общите условия, с приложени доказателства за оповестението. От енергийния регулатор питат още какви са подхванатите ограничения от страна на столичното топлофикационно сдружението за премахване на повредата.

От КЕВР оповестяват още, че откакто получат желаната информация от " Топлофикация София " ЕАД, в сходство със законовите си пълномощия, енергийният регулатор ще реши нуждата от предприемане на следващи дейности, които да подсигуряват качеството на предоставяните услуги на клиентите на столичното топлофикационно сдружение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР