Председателят на Камарата на следователите и следовател в Националната следствена

...
Председателят на Камарата на следователите и следовател в Националната следствена
Коментари Харесай

Следователят Петко Петков е първият избра члена на новия ВСС

Председателят на Камарата на следователите и следовател в Националната следствена работа Петко Петков е първият определен член на Прокурорската гилдия на идващия Висш правосъден съвет. Той получи поддръжката на 265 от гласувалите 347 следователи.

" Огромният брой дали своят вот е и голяма тежест и голяма отговорност. Давам си сметка каква голяма отговорност и упования имате към мен. Ще се опитам да отговоря на упованията, да прокарам концепциите, тъй като има и доста хубави хрумвания в концепциите на Наталия Василева и на Бойко Атанасов. Идеи, които да бъдат за следователската специалност, за престижа на следователската специалност, за това да издигаме нашия имидж там, където му е мястото като еднакъв измежду останалите магистратски специалности ", уточни Петков, представен от БНР.

В годините Петко Петков е бил шеф на следствието в Благоевград, а по-късно и на столичното разследване.

До 9 юли ще станат известни имената на първите 11 нови кадровици, които ще бъдат определени с гласовете на следователите, на съдиите и на прокурорите.

Нов Висш правосъден съвет на 3 октомври у нас може и да няма, защото в Народното събрание още даже не е почнало разискването на останалите 11 нови кадровици от политическата квота, отбелязва бТВ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР