Председателят на Камарата на представителите от Републиканската партия заяви, че

...
Председателят на Камарата на представителите от Републиканската партия заяви, че
Коментари Харесай

Помощта за Украйна няма да успее да мине през Конгреса

Председателят на Камарата на представителите от Републиканската партия съобщи, че Конгресът не е подготвен да утвърди подновяването на американската военна помощ, която е от решаващо значение за Украйна в обезверената ѝ битка против съветската инвазия, съобщи Агенция Франс Прес.

Сенатът " наподобява не е в положение да реализира каквото и да е съглашение ", написа ръководителят на Народното събрание Майк Джонсън в писмо до законодателите и прибавя, че при всички случаи неговата партия няма да даде утвърждение в Камарата, което значи, че то " би било мъртво при идването си ".

Сенатът се приближаваше към двупартийна договорка, която щеше да обезпечи голяма нова помощ за прозападната украинска войска, която е на път да навлезе в третата си година на битка против нашествието, стартирана от съветския президент Владимир Путин.

По гледище на републиканците Демократическата партия на президента Джо Байдън се съгласи да приложи към законопроекта за помощта пакет от огромни промени в сигурността на американско-мексиканската граница.

Сложните договаряния, които имаха за цел да обезпечат на републиканците основна победа в настояванията им за битка с незаконната миграция през границата в подмяна на опазване на външнополитическата цел на Байдън за подкрепяне на Украйна, наподобява се провалиха.

Това стана след лобиране от страна на Доналд Тръмп, някогашния президент и евентуален претендент на републиканците за присъединяване в президентските избори през ноември.

Тръмп, който сложи под въпрос поддръжката на Съединени американски щати за военните старания на Украйна, постави страха от противозаконната имиграция в центъра на своята платформа.

Тази седмица той се разгласи против огромните промени по границите, които се договарят в Сената, като ги назова " безсмислени ", макар че висши републиканци обявиха, че препоръчаните ограничения ще отбележат най-строгите нови ограничавания за прекосяване на границите от години.

Демократите управляват Сената с малко, до момента в който републиканците имат свое нежно болшинство в Камарата на представителите, като там салдото на силите се държи от извънредно десните съдружници на Тръмп.

Джонсън съобщи, че Байдън е виновен за " граничната злополука ", и съобщи, че републиканците ще се опитат да отстранят министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас в границите на процедура по импийчмънт, която стартира идната седмица.

Гласуването за импийчмънт на Майоркас ще се организира " допустимо най-скоро ", написа Джонсън.

Контролираният от демократите Сенат съвсем несъмнено ще оправдае Майоркас, което значи, че той няма да бъде заставен да напусне работата си, която включва отговорност за сигурността на границите, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР