Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси обяви, че ще

...
Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси обяви, че ще
Коментари Харесай

Нанси Пелоси се оттегля от лидерския пост в Камарата на представителите

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси разгласи, че ще се отдръпна от лидерския си пост, оповестява CNN.

 

Тя управлява демократите в Камарата на представителите в продължение на две десетилетия, изграждайки завещание като една от най-влиятелните и поляризиращи фигури в американската политика.

Пелоси, първата и единствена жена, заемаща поста ръководител, заяви, че ще продължи да служи в Камарата, давайки опция на идващото потомство да управлява демократите, които ще бъдат малцинство през идната година макар по-доброто от предстоящото показване на междинните избори.

Няма да диря преизбиране за водачество на Демократическата партия в идващия Конгрес. За мен настъпи часът ново потомство да управлява фракцията на Демократическата партия, която толкоз надълбоко почитам, и съм признателен, че толкоз доста хора са подготвени и желаят да поемат тази страхотна отговорност, съобщи Пелоси

Пелоси похвали законодателните достижения на партията под нейно управление.

Нейното изказване идва, откакто демократите изгубиха болшинство в долната камара, само че резервираха контрола над Сената през междинните мандати през 2022 година, задържайки евентуално по-голяма " алена вълна ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР