Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси направи изненадваща визита

...
Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси направи изненадваща визита
Коментари Харесай

Пелоси изненадващо пристигна в Киев: Ще бъдем с вас докато битката приключи

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси направи изненадваща аудиенция в украинската столица в събота. Тя е първият най-високопоставен чиновник на Съединените щати, който се среща с президента Владимир Зеленски от експлоадирането на войната преди повече от два месеца, оповестява CNN.

Зеленски показа видео от срещата с Пелоси в Киев, в което благодари на Съединени американски щати за мощната им поддръжка против съветската експанзия.

„ Пристигнахме в Киев, с цел да ви кажем благодаря за вашата битка за независимост, че сме на прага на свободата и че вашата битка е борба за всички нас ", споделя Пелоси в обръщението си към Володимир Зеленски. " И да потвърдим нашия ангажимент, че ще бъдем до вас, до момента в който борбата завърши ", декларира още тя.

Посещението на Пелоси в Украйна е явен знак за мощната поддръжка, която има страната от най-високо равнище в Съединени американски щати. В делегацията, водена от Пелоси, са и други висши членове на Конгреса, измежду които Грегъри Мийкс от Ню Йорк, ръководител на комисията по външни работи, и Адам Шиф от Калифорния, ръководител на комисията по разузнаването.

„ Нашата делегация имаше изключителната опция и чест да се срещне с украинския президент Владимир Зеленски и други висши украински чиновници в Киев “, се споделя в известие за пресата.

„ Всички ние изразихме нашето почитание и признателност към президента Зеленски за неговото водачество и нашето удивление от украинския народ за изключителната му храброст в битката против съветския агресор “, се споделя още в него.

В известието се акцентира, че когато делегацията се завърне в Съединени американски щати, ще излезе с подробна информация за протичащото се в Украйна. По думите на Пелоси ръководещите в страната показват своята подготвеност да създадат всичко нужното, с цел да оказват помощ на украинския народ, до момента в който пази демокрацията за своята нация и за света.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР