Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси, първата

...
Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси, първата
Коментари Харесай

Нанси Пелоси дава път на младите

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, първата жена, заемала този авторитетен пост, съобщи, че ще се отдръпна от поста водач на демократите в Камарата, до момента в който нейните съдружници приготвят предаването на факела на демократа Хаким Джефрис.

Пелоси, 82-годишна либералка от Калифорния, която два пъти е била ръководител на Камарата, съобщи, че ще остане в Конгреса и ще съставлява Сан Франциско, както е правила в продължение на 35 години. Тя направи това изказване ден откакто републиканците си осигуриха нежно болшинство в Камарата след междинните избори предходната седмица.

По този метод тя отваря път за по-младо потомство водачи в партията, в миг, когато през януари следва консервативните републиканци да поемат контрола над камарата.

Републиканската партия на Съединени американски щати си върна контрола над Камарата на представителите, с което опозицията получи опция да блокира политиката на президента Джо Байдън до 2024 година

Републиканците ще имат най-малко 218 места в Камарата на представителите на Конгреса, което им дава болшинство. След като не съумя да получи контрола над Сената, консервативната партия ще разполага със напълно малко болшинство в долната камара на Конгреса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР