Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън обяви

...
Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън обяви
Коментари Харесай

Шефът на Камарата на представителите обяви план да покани Нетаняху за реч в Конгреса на САЩ

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън разгласи проекти да предложения израелския министър председател Бенямин Нетаняху да приказва пред Конгреса, оповестява CNN. Според него речта на израелския министър председател в Конгреса ще помогне за „ проявление на взаимност и поддръжка “ за Израел.

„ Мисля, че е доста значимо за нас да покажем взаимност и поддръжка за Израел тъкмо в този момент по време на неговата огромна битка и ние сигурно стоим зад тази позиция и ще се опитаме да я разпространяваме по всеки вероятен метод “, сподели Джонсън. Той означи, че към този момент е разискал опцията да приказва в Конгреса със самия Бенямин Нетаняху.  CNN отбелязва, че поканата за изявление изисква поддръжката на водача на болшинството в Сената на Съединени американски щати Чък Шумър. Преди това той разкритикува израелския министър председател и също прикани за нови избори в Израел.

На 20 март Axios заяви за вероятната тирада на Нетаняху в Конгреса, базирайки се на източници. Според изданието речта на израелския министър председател е била разисквана на закрито съвещание на Републиканската партия. Идеята Бенямин Нетаняху да приказва в Конгреса беше препоръчана на Майк Джонсън от „ няколко души “. Имената им не са посочени в съобщенето на Axios. Представителят Джон Дуарте удостовери пред изданието, че участниците в срещата са изразили " мощна поддръжка и почитание към израелския суверенитет ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР