Председателят на Камарата на представителите на САЩ (долната камара на

...
Председателят на Камарата на представителите на САЩ (долната камара на
Коментари Харесай

Майк Джонсън обяви помощта за Украйна за критично важна, готви спешно гласуване

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати (долната камара на Конгреса) Майк Джонсън отбелязва, че даването на смъртоносна помощ на Украйна е извънредно значимо, оповестява The Hill, представен от " Фокус ".

Джонсън ще разчита доста на помощта на Демократическата партия през идващите дни, с цел да утвърди поредност от законопроекти в помощ на Украйна, Израел и други демократични съдружници в чужбина. Стратегията обгръща нюансите на ръководството в разграничен Вашингтон, само че усилва риска Джонсън да бъде заставен да напусне поста от недоволните консерватори от Републиканската партия.

Преди това Джонсън отхвърли законопроект за задгранична помощ, утвърден в Сената. Както е известно, тази самодейност беше подкрепена от демократите. По-специално, представителят се опита да смекчи позицията на острите републикански критици и да схване по-консервативен метод към противоречивата задгранична помощ. В същото време той прокарва законопроект за сигурността на границите, който също има за цел да притегли консерваторите за гласоподаване.

Медиите акцентират, че многостранната тактика на Джонсън за поощряване на съвсем 100 милиарда $ задгранична помощ е довела единствено до утежняване в редиците на неспокойната републиканска десница и е повишила опасността от оставката му.

Няколко републиканци обявиха, че няма да поддържат самодейностите на Джонсън. По-конкретно, тримата най-твърдолинейни републиканци в Комитета по процедурите ще се опълчват на поднасянето на законопроектите за гласоподаване, написа The Hill.

Отрицателната реакция на напъните на Джонсън за задгранична помощ значи, че триумфът при приемането на законопроектите зависи от гласовете на демократите - освен от окончателните версии на законопроектите, когато стигнат до гласоподаване, само че и от процедурните решения, които ще им разрешат да бъдат доведени до гласоподаване.

Въпреки мощните рецензии Джонсън предходната седмица получи поддръжка от някогашния президент Доналд Тръмп, който сподели, че ръководителят " прави доста добра работа ", напомня вестникът.

В същото време Джонсън отхвърли заканите на някои републиканци за оставката му и сподели, че просто работи за отбрана на демократичните съдружници в чужбина.

" Ако работех от боязън от предложение за премахване (от длъжност), в никакъв случай нямаше да мога да правя работата си. Може да взема егоистично решение и да направя нещо ужасно, само че върша това, което считам за вярно. Мисля, че даването на смъртоносна помощ на Украйна в този момент е сериозно значимо “, акцентира той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР