Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Майк

...
Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Майк
Коментари Харесай

Байдън ще говори пред Конгреса на САЩ на 7 март

Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Майк Джонсън в петък предложения президента Джо Байдън да изнесе годишната си тирада " За положението на Съюза "  на 7 март тази година, оповестява ABC News.

В писмото си Джонсън насочи публична покана към президента да приказва на взаимна сесия на Конгреса.

" В този миг на огромно предизвикателство за нашата страна, мое тържествено обвързване е да ви насочва тази покана да се обърнете към взаимната сесия на Конгреса в четвъртък, 7 март 2024 година, с цел да можете да извършите задължението си според Конституцията на Съединени американски щати да докладвате за положението на нашия съюз ", се споделя в поканата.

Това ще бъде първата сходна тирада за републиканеца Джонсън, откогато стана ръководител през октомври.

Тогава той поиска разделяне на помощта за Израел и Украйна. Президентът предложи пакет от помощи от 106 милиарда $ за двете страни.

Джонсън изрази опасения по отношение на финансирането на Украйна като цяло и има вяра, че всички пари за Израел ще би трябвало да бъдат финансирани посредством съкращения от други пера.

Администрацията на президента на Съединени американски щати предстоящо отхвърли опита на републиканското болшинство в Камарата на представителите да раздели военната помощ. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР