Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Кевин

...
Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Кевин
Коментари Харесай

Отказаха на Зеленски да говори пред Долната камара на Конгреса на САЩ

Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Кевин Маккарти е отхвърлил настояването на украинския президент Владимир Зеленски да се обърне към законодателите от Долната камара на Конгреса на Съединени американски щати, съобщи NBC News, цитиран от " Труд ". 

Изданието отбелязва, че решението на Маккарти е поради разединение в редиците на републиканците, забележителна част от които са за понижаване на поддръжката за Украйна. 

Зеленски ще се види с президента Джо Байдън в Белия дом и ще беседва с американските военни водачи в Пентагона.

После ще се срещне с водачите на ръководената от републиканците Камара на представителите и членовете на комисията по национална сигурност в долната камара на Конгреса преди да взе участие в закрита сесия на цялостния състав на Сената на Съединени американски щати.

Основната цел на украинския президент е Америка да продължи да финансират украинската войска. 

Междувременно Полша разгласи, че стопира доставките на оръжие за Украйна. Премиерът Матеуш Моравецки съобщи, че страната ще се концентрира върху личното си въоръжаване. 

Информацията идва няколко часа откакто Варшава извика украинския дипломат в Полша, с цел да стачкува против думи на Зеленски пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. По думите му е притеснително по какъв начин другари на Украйна в Европа имитират взаимност, " като трансформират зърното в трилър ". 

Напрежението сред Киев и Варшава ескалира поради полската възбрана за импорт на украинска селскостопанска продукция.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР