Председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес Кевин Маккарти

...
Председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес Кевин Маккарти
Коментари Харесай

Републиканците започват процедура по импийчмънт на Байдън

Председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес Кевин Маккарти съобщи през днешния ден, че ще инструктира комисия в Камарата на представителите да стартира следствие за импийчмънт на президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Разследването ще се концентрира върху " обвиняванията за корист с власт, възпрепятстване и корупция " против президента.

Маккарти направи това изказване на фона на растящия напън върху него от представители на дясното крило на Републиканската партия да предприеме дейности против Байдън.

Председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес възнамерява да свика конгресмени на съвещания при закрити врата няколко пъти тази седмица, в това число на съвещание, на което да бъде разискван премахване от поста на Байдън. Освен това ръководителят на долната камара на Конгреса се пробва да прокара закон, посредством който да бъде избегнато прекъсването на работата на американското федерално държавно управление в края на месеца.

Маккарти още веднъж е на политически кръстопът, като се пробва да угоди на най-консервативните републиканци и да предотврати личното си премахване от председателския пост в Камарата на представителите, отбелязва АП.

Белият дом съобщи, че самодейностите за импийчмънт на президента Байдън са политически стимулирани.

" Председателят Маккарти не трябва да се поддава на въздействието на екстремистки настроени крайнодесни конгресмени, които го заплашват със прекъсване на работата на държавното управление, в случай че не се снабдят с импийчмънт на президента Байдън, който би бил безпочвен и неподкрепен с каквито и да било доказателства. Последиците за американския народ биха били прекомерно съществени ", съобщи Белият дом.

Инициативата за следствие за импийчмънт на Байдън започва на фона на правосъдните несгоди на някогашния американски президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, на който тази година бяха повдигнати четири наказателни обвинявания, в това число и за опит да промени резултатите от президентските избори през 2020 година, извоювани от Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в.

" Отправям искане към комисия в Камарата (на представителите) да стартира публично следствие за импийчмънт " на Байдън, сподели Маккарти, като съобщи, че президентът демократ е " излъгал " американския народ по отношение на провокиралата дискусия активност на сина му Хънтър Байдън в чужбина.

Хънтър Байдън стана желана цел за американската десница, отбелязва Франс прес.

Той е упрекван в съмнителни покупко-продажби в Украйна и Китай в интервала, през който татко му е вицепрезидент на Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият. Обвиненията са основани на изказвания, че Хънтър е употребявал името на татко си, с цел да се снабди с противозаконни облаги.

Съгласно конституцията на Съединени американски щати Конгресът може да смъкна от власт настоящия президент при положение на " измяна, корупция и други тежки закононарушения и правонарушения ".

Крилото на Републиканската партия, което симпатизира на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, от месеци упорства за започването на процедура за импийчмънт на Байдън. Някои умерени републиканци обаче са срещу такава процедура, защото се опасяват, че тя ще бъде политизирана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР