Председателят на Камарата на общините на британския парламент Джон Бъркоу

...
Председателят на Камарата на общините на британския парламент Джон Бъркоу
Коментари Харесай

Бъркоу осуети втори опит за гласуване на сделката на Джонсън за Брекзит

Председателят на Камарата на общините на английския парламент Джон Бъркоу осуети опита да английското държавно управление да внесе още веднъж за гласоподаване през днешния ден съглашението за Брекзит, контрактувано от премиера Борис Джонсън с Европейски Съюз предходната седмица, предадоха международните организации, заяви Българска телеграфна агенция.

Първи опит в тази тенденция бе изработен в събота, само че тогава депутатите одобриха корекция, с която де факто отложиха гласуването по договорката. Правителството изиска през днешния ден да се състои нов избор, само че Бъркоу отхвърли с аргумента, че това би представлявало нарушаване на парламентарните правила.

" Сегашната самодейност на държавното управление всъщност повтаря съботната му самодейност, по която Камарата на представителите към този момент се произнесе. Външните условия от събота до момента не са се трансформирали. Имайки поради това, взех решение, че предлагането на държавното управление през днешния ден няма да се разисква, тъй като това би било повтаряне на към този момент извършените диспути и нарушаване на разпоредбите за работа на Народното събрание ", сподели Бъркоу, представен от международните организации.

Този отвод да се провежда нов избор значи, че държавното управление ще би трябвало в този момент да продължи да работи за пробутване в Народното събрание на законодателството, належащо за ратификацията на договорката за Брекзит. Опоненти на Джонсън обаче имат желание да провалят този опит посредством внасяне на ремонти, които ще съсипят контрактуваната от Джонсън с Европейски Съюз договорка, отбелязва Ройтерс.

Правителството възнамерява да внесе по-късно през днешния ден за разискване и гласувания основен законопроект за Брекзит, а първият кръг диспути и гласувания по него ще се състои на следващия ден, съобщи Асошиейтед прес. Борис Джонсън се надява законопроектът да бъде утвърден от Народното събрание преди 31 октомври, датата на планувания Брекзит. Не е ясно дали държавното управление ще има време да съблюдава този период. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР