Председателят на Камарата на общините (долната камара на британския парламент)

...
Председателят на Камарата на общините (долната камара на британския парламент)
Коментари Харесай

Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит

Председателят на Камарата на общините (долната камара на английския парламент) Джон Бъркоу отхвърли настояването на английското държавно управление за така наречен " съдържателно гласоподаване " на съглашението за Брекзит , контрактувано с Европейския съюз, което е следващ удар за премиера Борис Джонсън, означават английските медии.

Бъркоу дефинира, че уважаването на такова искане би означавало обсъждане на еднакъв въпрос два пъти. Изказвайки се в Камарата на общините, той сподели пред английските депутати: " Моето решение е, че предлагането няма да бъде обсъждано през днешния ден, защото това би било наново и срещу разпоредбите . "
 Днес няма да има гласоподаване на договорката за Брекзит, в случай че депутатите внесат ремонти
Днес няма да има гласоподаване на договорката за Брекзит, в случай че депутатите внесат ремонти

Но гласуването може да се организира единствено при единодушието на ръководителя на Камарата на общините

Той също по този начин изясни, че е ясно, че дейностите (на Борис Джонсън) пред камарата са " всъщност идентични " и че въпросът е бил решен преди 48 часа.

Сега вниманието се насочва към законопроекта за излизане на страната от Европейски Съюз, който беше оповестен през днешния ден, откакто английското държавно управление се пробва да подписа съглашение за Брекзит преди 31 октомври, когато Англия би трябвало да излезе от Европейски Съюз.

Гласуването на законопроекта, неизменен и променен с поредност от оферти, в това число митническия съюз и втори референдум за Европейски Съюз, се чака да се организира на следващия ден в английския парламент.
 Лейбъристите търсят нова коалиция за ликвидиране на договорката на Джонсън за Брекзит Обновена
Лейбъристите търсят нова коалиция за ликвидиране на договорката на Джонсън за Брекзит

Ще търси поддръжката на разбунтували се тори и Демократичната юнионистка партия за пробутване на ремонти

В събота в Камарата на общините изменение, препоръчано от някогашния министър от Консервативната партия сър Оливър Летуин беше признато от английските депутати. То значи, че поддръжката за съглашението на Джонсън с Европейски Съюз ще бъде отказана, до момента в който депутатите в долната камара и лордовете в горната камара не одобряват публично законопроекта за излизане.

Борис Джонсън изпрати в събота до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск общо три документа: неподписано писмо с искане за отсрочване на Брекзит; мотивационно писмо, в което изяснява, че е бил заставен да го направи; и подписано писмо, в което акцентира, че всяко отсрочване на Брекзит би било " неточност ".
 Борис Джонсън изпрати в Брюксел искане за отсрочване на Брекзит - без подписа му
Борис Джонсън изпрати в Брюксел искане за отсрочване на Брекзит - без подписа му

Във второ писмо той изяснява, че отлагането ще е грешка…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР