Председателят на Камарата на депутатите на Румъния, лидерът на Социалдемократическата

...
Председателят на Камарата на депутатите на Румъния, лидерът на Социалдемократическата
Коментари Харесай

Румъния има основна роля в бъдещата стратегия на САЩ за Черно море

Председателят на Камарата на депутатите на Румъния, водачът на Социалдемократическата партия (СДП), която е част от ръководещата коалиция, Марчел Чолаку, съобщи, че Румъния е част от бъдещата тактика на Съединени американски щати в Черно море. Румънският политик написа това в събота във Facebook, предава ТАСС .

" Румъния е част от бъдещата тактика на Съединени американски щати за Черно море ", сподели той. " Приветствам решението на Конгреса на Съединени американски щати да включи тактиката в <...> закона за държавните разноски на Съединени американски щати. Това е самопризнание за значимостта на Черноморския район и надлежно ролята на Румъния за гарантиране на стабилността и сигурността на цяла Европа “.

" Освен това ", счита Чолаку, " това е в допълнение доказателство за сполучливото действие на стратегическото партньорство сред Румъния и Съединените щати. Климатът на нараснала сигурност ще докара до увеличение на вложенията в румънската стопанска система. "

Както румънското посолство в Съединените щати заяви по-рано, " проектобюджетът на страната за фискалната 2023 година, утвърден от Конгреса на 23 декември, планува, че в границите на шест месеца след одобряването на съответния закон държавният секретар на Съединени американски щати, дружно с ръководители на други заинтригувани федерални организации, ще показват на Конгреса работна тактика за Съединени американски щати и техните съдружници в района на Черно море за задълбочаване на икономическите връзки, подсилване на икономическата помощ и помощта за сигурността на страните от района, в това число посредством поддръжка на напъните за увеличение на демократичните резистентност “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР