Председателят на Избирателната комисия в Мина Топузова - съдия във

...
Председателят на Избирателната комисия в Мина Топузова - съдия във
Коментари Харесай

Гласуването за съдиите във ВСС продължава и утре

Председателят на Избирателната комисия в Мина Топузова - арбитър във Върховния касационен съд, разгласи, че в сходство с член 29к, ал 2 от Закон за съдебната власт, извършеният през днешния ден избор е постоянен.

Гласували са 1442 души - повече от половината от 2 197-те включени в листата на настоящите съдии по реда на член 29д от Закон за съдебната власт. Общият брой на подадените действителни гласове по двете системи за гласоподаване е 1434, а недействителните са общо 8 - по 4 във всяка една от изборните секции .

Тъй като при извършения избор няма определени претенденти за членове от квотата на съдиите, в осъществяване на член 29л, алинея 4 от Закона изборът ще продължи в неделя, с производство на наново гласоподаване от 08.00 ч. до 18.00 ч. в централното предверие на Съдебната палата на бул. " Витоша " № 2.

На втория тур съдиите ще избират сред всички 15 претенденти за членове на Висш съдебен съвет.

При повторното гласоподаване съдиите, декларирали предпочитание да упражнят правото си на глас посредством системата за електронно отдалечено гласоподаване, ще употребяват същите талони, които са употребили през днешния ден .

Администрацията на Висш съдебен съвет ще отпечата нови бюлетини с имената на 15-те претенденти в процедурата за осъществяване на наново гласоподаване.

Решението на Избирателната комисия и протоколите на Избирателна секция № 1 и Избирателна секция № 2 от извършения през днешния ден избор за членове на Висш съдебен съвет от квотата на съдиите са оповестени на интернет уеб страницата на Висш съдебен съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР