Председателят на ИТН Слави Трифонов е отказал да декларира имуществото

...
Председателят на ИТН Слави Трифонов е отказал да декларира имуществото
Коментари Харесай

Слави Трифонов отказва да декларира имуществото си пред КПКОНПИ за втора година

Председателят на Има Такъв Народ Слави Трифонов е отказал да заявява имуществото си за втора поредна година пред КПКОНПИ.

Като водач на партия, която получава държавна дотация, той е задължен да подава постоянни имуществени заявления по закон. Трифонов обаче още веднъж се оказва в групата на лицата, които освен са пропуснали периода, само че и въобще не са осветили какви активи или задължения имат.

Трифонов е единственият водач на досегашна парламентарно-представена партия, който е отказал да извърши задължението за бистрота на имуществото. В листата на КПКОНПИ липсва и декларация на Ивайло Вълчев - стихотворец и сценарист от " Шоуто на Слави ", който също членува в управлението на Има Такъв Народ и за малко беше народен представител през 2021 година

Годишните заявления за имущество и ползи на обществени лица се подават до 15 май всяка година. Трифонов беше народен представител единствено в 45 Народно заседание и в това качество също имаше обвързване по закон, само че по този начин и не се регистрира пред КПКОНПИ.

Самата комисия не оповестява нито дали ще накаже ръководителя на Има Такъв Народ, нито дали прави инспекции по случая.

Сред останалите заявления прави усещане тази на Румен Спецов, който до преди дни беше шеф на Национална агенция за приходите. Той е съумял да придобие апартамент за 1.1 млн. лева в Дубай със заем от тамошна банка дружно със брачната половинка си Плама.

В България Спецов има един заем за 80 000 лева и приходи от заплата в размер на малко над 71 000 лева Доходите на жена му не са декларирани, допуска се и че заемът за жилището в Дубай е на нейно име. Двамата са живяли в емирството до 2021 година, когато той стана началник на Национална агенция за приходите.

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който е глобен по американския закон " Магнитски ", е отчел 20,2 млн. лева вземания от разпределен дял. В декларацията му има още голям брой наети парцели и коли, които той към този момент е описвал пред КПКОНПИ.

Пеевски продължава да държи пари на влогове в български банки, без значение че те не би трябвало да сътрудничат на глобени от Съединени американски щати лица.

Най-големи активи е отчел някогашният министър на превоза Николай Събев, който е придобил 10 парцела през 2021 година (мандатът му стартира в средата на декември). Събев е проработил над 1,1 млн. лева от трудови правни отношения и още 107 368 лева от друга активност, като е получил дял над 21 млн. лева от " Еконт ", чийто създател и съсобственик е.

Нов офис в София с повърхност от 204 кв.м. е декларариал досегашният министър на нововъведенията Даниел Лорер дружно със брачната половинка си, като общата стойност е малко под 352 000 лева

Бившият вицепремиер Гроздан Караджов е отчел трудови приходи отвън заеманата служба от 99 735 лева и 22 032 лева от друга стопанска активност, до момента в който брачната половинка му има повече от 220 000 лева годишни приходи, плюс подаяние от родственици в интерес на жена му от над половин милион лв..

Кирил Петков не е заявил други придобивки отвън 35 634 лева приходи от заплата и 59 214 лева отвън заеманата служба.

Корнелия Нинова няма регистрирани доходи отвън политическата си активност, като от трудови приходи е получила 54 629 лева и още 17 431 лева за сътрудници през позицията си на народен представител, до момента в който брачният партньор ѝ е проработил над 71 000 лева от заплата.

Президентът Румен Радев е отчел 135 000 лева, държани н авлог и заплата за една година в размер на 173 107 лева Съпругата му Десислава има доходи от 10 537 лева за 2021.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР